MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ MESAJI-2018

MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ MESAJI-2018

بسم الله الرحمن الرحيم

VAKFIMIZIN MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİKLERİ MESAJI

 

Hamd, âlemlerin Rabbine; salat ve selam da O’nun Resulüne ve takipçilerinin üzerine olsun.
“(Resulüm!) De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Al-i İmran, 31)
İnsanlık, şunu çok iyi bilmelidir ki bu dünyada insanları gerçek mutluluğa, huzura ulaştıran yegâne şey; Allah’ın davasına tabi olmaktır. Bundan dolayı Allah her kavme peygamber gönderip doğru yolu insanlara göstermiştir. Son peygamber Hz. Muhammed (sav) de bu peygamber halkasının sonuncusudur. Ondan sonra peygamber gelmeyecektir. İnsanlığın kurtuluşu O’na indirilen Kitaba (Kur’an-i Kerim’e) inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bu münasebetle bu şerefli Peygamberin dünyaya teşrifinin yıl dönümünde O’nu anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve
yaşatmak her Müslümanın üzerinde daimi bir vazifedir.
İslam Ümmeti ve coğrafyası olarak çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Dünyanın dört bir tarafında Müslümanların ve ezilmişlerin feryat ve çığlıkları arş-ı alayı titretmekte, kalplere dokunmaktadır. Müslümanların, İslam ümmetinin, hatta tüm insanlığın ahlak ve adalet rehberi Hazreti Muhammed’i (sav) tanımaya, anlamaya ihtiyacı vardır. O aziz önder her gün, her saat, her an gündemde olmalıdır. Bilinmesi, tanınması için çaba sarf edilmelidir. Dünya Müslümanlarının izzeti ve kurtuluşu; Hz. Muhammed’in (sav) yoluna sımsıkı sarılmak ve aralarında İslam kardeşliğini yeniden tesis etmekten
geçmektedir.
19 Kasım’da cihana rahmet olarak gönderilmiş yüce önderimizin, insanlığın kurtarıcısı olan Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) mübarek viladetinin yıldönümünü idrak edecek; toplum olarak Mevlid Kandilinin ihyası için camileri ve salonları dolduracak, zikirlerle salavatlarla gecemizi geçireceğiz inşallah. Bu vesile ile bizleri bir Mevlid Kandiline daha kavuşturduğu için yüce Rabbimize hamd ediyoruz.
Aziz rehberimizin, Resul-i Ekrem’in(sav) mübarek viladetinin yıldönümü münasebetiyle tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, Peygamberimizin kurtuluşa götüren yolunun insanlığın ihyasına ve inşasına yön vermesi için verilen çabaların hedefine ulaşmasını Allah’tan diliyoruz. Bütün Müslümanlara, bu günün hürmetine bol bol dua etmelerini ve böyle şerefli bir Peygamberin ümmetinden olma lütfunda bulunduğu için Yüce Allah’a çokça şükretmelerini tavsiye ediyoruz.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

Paylaş