SAHABE PROGRAMLARI İLE İLGİLİ MESAJI-2019

SAHABE PROGRAMLARI İLE İLGİLİ MESAJI-2019

بسم الله الرحمن الرحيم

VAKFIMIZIN KASIM AYI “YOLUMUZU AYDINLATAN YILDIZLAR”

SAHABE PROGRAMLARI İLE İLGİLİ MESAJI-2019

Hamd Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a mahsustur. Salât ve selam fahr-ı kâinat efendimiz ve önderimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın, ashabının ve kıyamet gününe kadar yolunu sürdürecek olan muvahhid Müslümanların üzerine olsun.

“Böylece sizi insanlara şahid ve örnek olmanız için vasat bir ümmet kıldık. Peygamber de size şahid ve örnektir.”(Bakara 143)

Kur’an-ı Kerim’in birçok ayetinde kendilerinden övgü ile söz edilen Hz. Peygamber aleyhisselamın güzide ashabı, asırlardır bizlere örnek olmuş ve yolumuzu aydınlatmışlardır.

Bizler Allah’a (c.c) kulluğu, Peygamber’e (s.a.v) bağlılığı, Kur’an-ı Kerim’e tabi olmayı, Müslümanca yaşamayı Onlar’dan öğrendik. Onlar insanlığa; imanı, itaati, ihlâsı, samimiyeti, fedakârlığı, sadakati, cesaret ve cömertliği hayatlarında yaşayarak bize öğrettiler.

Bu kutlu hayatların bizlere sunduğu örnek tabloları hayatımıza değer olarak katmak ve Onlar’ın belirlediği istikamette yürümek adına hayatlarını öğrenmenin elzem olduğuna hiç şüphe yoktur. Bu sebeple “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar”aellerimizle beraber gönüllerimizi de uzatıp Onlar’ın, gözleri kamaştıran ve Saadet Asrı olarak bilinen manevi iklimlerine bir yolculuk yapmak istiyoruz.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Asr-ı Saadetin yıldızları olan, Resul-i Ekrem Efendimizin ashabını daha iyi tanımak, toplumumuza tanıtmak ve hayatımıza örnek olması için her yıl Peygamber Sevdalıları olarak Kasım Ayı Sahabe Ayı olarak ilan edip bu ayda çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. 2015 yılında başladığımız bu kutlu yolculuğa Hz. Ebubekir’le (r.a) Bismillah dedik, 2016’da Hz. Ömer (r.a), 2017’de Hz. Osman (r.a) ve 2018’de de Hz. Ali (r.a) ile devam ettik.

             Bu yıl sahabeler ayında Aşere-i Mübeşşere’den; iman ile tanıştığı ilk günden ömrünün son demine kadar hiçbir şekilde dininden taviz vermeyen, Allah’a (c.c) ve Resulüne canı pahasına bağlı kalmaktan bir an bile olsa ayrılmayan, gençliğini İslam’a hizmete adayan Sa’d b. EbiVakkas’ın (r.a) ve Hz. Peygamber aleyhisselamın zevcesi, Cennetin kutlu sakini, ilk mü’mine olma şerefine mazhar olan Hz. Hatice validemizin hayatlarını konu edineceğiz Rabbimizin izniyle.   

Kasım ayı içerisinde Hz. Sa’d’(r.a) ve Hz. Hatice (r.anha)’nın hayatlarının ele alınmasının yanı sıra ayrıca üç erkek ve üç hanım sahabenin de hayatlarını, gönül doyurucu seminerler şeklinde halkımızla buluşturacağız. Bu sahabeler şunlardır:

Erkek Sahabeler

  1. Abdullah b. Abbas (r.a)
  2. Abdullah b. Revaha (r.a)
  3. Adi b. Hatem-i Tai (r.a)

Hanım Sahabeler

  1. Nesibe Hatun  (r.anha)
  2. Afra Hatun (r.anha)
  3. Ümmü Zer (r.anha)

Allah hepsinden ebeden razı olsun. Her birinin hayatında yolumuzu aydınlatacak birçok önemli derslerin olduğu sahabelerin yaşamlarını Kasım Ayı boyunca işleyeceğiz. Peygamber sevdalısı halkımızı, sahabelerin anlaşılmasına vesile olacak ve örnek bir neslin yetişmesine katkı sağlayacak olan bu etkinliklerimize katılmaya ve bu önemli etkinlikleri çevrelerine de duyurmaya davet ediyoruz.

Yüce Rabbimiz, hayatları boyunca derin bir aşk ve sarsılmaz bir iman ile aziz İslam’ın hâkimiyeti için mücadele eden hidayet rehberleri olan bu sahabeleri tanımayı ve onların izinden gitmeyi bizlere nasip etsin.31.10.2019

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

Paylaş