VAKFIMIZIN SALAVAT SEFERBERLİĞİ AÇIKLAMASI-2020

VAKFIMIZIN SALAVAT SEFERBERLİĞİ AÇIKLAMASI-2020

بسم الله الرحمن الرحيم

Yeryüzünü türlü türlü nimetlerle donatıp bizlere sayısız güzellikler bağışlayan şanı yüce Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun.

Salat ve selam; gelişiyle bizleri iman nimeti ile buluşturan, gözlerimizin nuru, kalplerimizin süruru, kâinat güneşi, âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed’e(s.a.v); O’nun âline, ashabına ve kıyamete kadar yolunu takip edenlerin üzerine olsun.

“Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e (s.a.v) çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de O’na salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin!” [1]

Müslüman olarak Allah’a ve Resulüne yakın olmak, Allah ve Resulünün razı olduğu ve sevdiği bir kul olmak; bizler için yer ve gök arası mal mülke sahip olmaktan daha çok kıymetlidir. Allah ve Resulünün kimi sevdiğini, kimlerin de Allah ve Resulüne daha yakın olduğunu birçok ayet ve hadiste belirtilmiştir.

 “De ki: Eğer Allah’ı seviyorsanız Bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah affeder ve merhamet eder.[2]

Allah’ı sevmek, Hz. Peygambere uymaktan geçtiği gibi Hz. Peygambere yakın olmak da O’nu(s.a.v) çokça anmaktan geçer. “Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.” hadis-i şerifi müminlere bir müjde niteliğindedir.

Yüce Rabbimizin, “Habibim” dediği ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği, Hz. Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O’nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir.

 Hz. Peygamberi anmak, anlamak ve sünnetini yaşamak; ancak dillerimizden düşürmediğimiz salavatlar ve hayatını kendi hayatımıza uyarlamakla olur. Müminlerin kalplerinde ve dillerinde Peygamber sevdasının, hiç sönmeyen bir iman nuruyla her gün pekiştirilmesi gerekir.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bizler, biiznillah bu yüce gayeyi amaç edinmiş ve bunun için çeşitli etkinliklerle halkımıza bunu hatırlatmayı vazife edinmişiz.

Bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da “Her Güne Binler Salâvat” diyerek Salavat Seferberliğini başlatmış bulunmaktayız. Mart ve Nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber Salavat Seferberliğimiz; dilimiz döndüğü kadar, kalbimiz atana kadar -hayatımız boyunca- devam edecektir.

Evlerimiz, sokaklarımız, cadde ve şehirlerimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) mübarek ismiyle yankılanacak, salavatların bereketiyle hanelerimize saadet, huzur ve mutluluklar dolacak inşallah.

Peygamber Sevdalısı anne-baba, dede-nine, bacı ve kardeş tüm halkımızı hayırda yarışa girerek 2020 Mart ve Nisan aylarını salâvat zikriyle süslendirmeye davet ediyoruz. Başta yeryüzündeki cennetimiz olan ailemiz olmak üzere yakın dost ve akrabalarımızı ve Peygamber Sevdasını her zaman gönüllerinde taşıyan ninelerimizin ellerinde tesbih, dillerinde zikirle bu kutlu seferberliğe iştirak etmelerini dileriz. 28.02.2020


[1] Ahzâb-56

[2] Al-i İmran süresi,31

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

Paylaş