O’NU OKU, O’NU YAŞA SİYER YARIŞMASI HAKKINDA VAKFIMIZIN AÇIKLAMASI

O’NU OKU, O’NU YAŞA SİYER YARIŞMASI HAKKINDA VAKFIMIZIN AÇIKLAMASI

بسم الله الرحمن الرحيم

O’NU OKU, O’NU YAŞA SİYER YARIŞMASI HAKKINDA VAKFIMIZIN AÇIKLAMASI

Hamd, âlemlerin Rabbi olan yüce Allah’a (CelleCelâluhu) mahsustur. Salat ve selam; Seyyidimiz, Serverimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) üzerine olsun.

“(Ey Muhammed!) Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya-107)

“Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.” (Muvatta’, Kader, 3.)

İnsanlık; şunu çok iyi bilmelidir ki bu dünyada insanları gerçek mutluluğa, huzura ulaştıran yegâne şey, Allah’ın(cc) davasına tabi olmaktır. Bundan dolayı Allah (cc), her kavme peygamber gönderip insanlara doğru yolu göstermiştir. Son peygamber Hz. Muhammed(sav) de bu peygamber halkasının sonuncusudur. O’ndan sonra peygamber gelmeyecektir.İnsanlığın kurtuluşu; O’na(sav) indirilen Kitab’a (Kur’an-ı Kerim’e) inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bu münasebetle bu şerefli Peygamberi anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak her Müslümanın üzerinde daimî bir vazifedir.

Hiç şüphesiz Kurtuluş Rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’dır. Yeryüzü Şeriat-ı Muhammedi (sav) güneşi ile aydınlanır, insanlık ancak bu vesileyle huzur ve güvene kavuşur.

Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak biliyoruz ki problemlerimizin en güzel ve doğru çözümü, kurtuluşumuzun reçetesi O’ndadır. O halde tüm insanlığa bu reçeteyi sunmak için gayret etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyor ve kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz.  Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra, her yıl Türkiye Geneli Ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz. 12 Şubat 2023 Pazar günü saat 11.00’de 12’incisini gerçekleştirmeyi planladığımızbu anlamlı yarışmaya katılmaya tüm halkımızı davet ediyoruz.

İnanıyoruz ki benzer çabalar çoğaldıkça meyvesini verecek ve insanlık, dalaletin karanlıklarından imanın nuruna kavuşacaktır.

Gayemiz; “Andolsun ki Allah’ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var.”(Ahzab/21) ayetinde ifade edildiği gibi O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.” (Ahzab/56)ayetinin gereği olarak yarışma kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak ve O’nun en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. O’nu tanıyanların daha iyi tanımasına, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

 

O’NU OKU, O’NU YAŞA SİYER YARIŞMASI

HAKKINDA GENEL BAZI BİLGİLENDİRMELER

YARIŞMA KATEGORİLERİ:

  1. Kategori: (4. ve 5.sınıf öğrencileri)
  2. Kategori: (6.-7. ve 8. sınıf öğrencileri)
  3. Kategori: Lise Öğrencileri (9.- 10. – 11. ve 12.sınıf) ile Örgün Eğitimde okumayıp 2007ve sonrası doğumlu olanlar
  4. Kategori: Diğer (Belirtilen Eğitim Durumları Dışında Kalanlar)

 

YARIŞMA KİTAPLARI:

  1. ve 2. Kategori: Yazar Sadullah Aydın’ınSemere Yayıncılıktan “Benim Canım Peygamberim” adlı eser,
  2. ve 4. Kategori: Yazar Mehmet Emin Sütçü’nünSemere Yayıncılıktan “Server-i Enbiya” adlı eser olacaktır.

 

BAŞVURU KOŞULLARI VE GENEL BİLGİLER:

Yarışma, başvuru işlemleri (07 Ekim 2022 ile 22 Ocak 2023)tarihleri arasında http://peygambersevdalilari.comweb sitesi üzerinden yapılacaktır.  

 

YARIŞMANIN YAPILACAĞI YERLER VE YARIŞMA TARİHİ-SAATİ:

Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com  web sayfasında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde (12 Şubat 2023 /Pazar 11.00-12.30) – (TSİ) saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri e-posta/sms yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir.

 

YARIŞMANIN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda 1. ve 2. Kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi, 3. ve 4. Kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma süresi bütün kategoriler için aynıdır.

 

YARIŞMANIN ÖDÜLLLERİ:

Tüm ödüller Türkiye geneli dağıtılacaktır.

Ödüllerimiz şunlardır:

1.Kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bilekli saat gibi toplamda 400 ödül

2.Kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 600 ödül

3.Kategoride: Dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 150 ödül

4.Kategoride: Dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 150 ödül olacaktır.

Not: Yukarıdaki ödüller haricinde 3 de umre ödülü olacaktır. Bunlardan 3. kategoriye (Lise) 1, 4.kategoriye (Yetişkinler) de 2 umre ödülü olacaktır.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

SİYER YARIŞMASI KOMİSYONU

 

 

 

                                                                                                           

 

Paylaş